Translate my blog!

woensdag 27 april 2011

Laatste weken

Zoals jullie weten beginnen de examens na de vakantie, maar in de week vóór de vakantie doen we echt niks anders dan film kijken, nog een paar laatste dingen doornemen en bij zorg en welzijn oefenen voor de praktijk examens. Helaas helaas, moet ik de week na de meivakantie ook nog een week naar school toe, met een aangepast rooster. Joepie! *not* kom op, we kijken nu al bijna elke les naar een of andere film, waarvan je de verhaallijn kwijtraakt omdat je 4 verschillende kijkt, en wat moeten we dan in die verdomde week doen? Ik meld me wel ziek, kom op ik leer thuis wel voor mijn examens, waarom moet ik dan naar school? Ik moet me toch goed kunnen voorbereiden? En als ik iets niet snap wandel ik wel even binnen.
Mijn allereerste examen is namelijk pas op 16 mei.

Pff. school, daar word je soms zó moe van.

xoxo

zondag 24 april 2011

Vrolijk Pasen


Vrolijk Pasen
Happy Easter
Joyeuses Pâques
Frohe Ostern
Feliz Páscoa
Feliz Semana Santa
Buona Pasqua
God PAske
Glad PAsk

En wat een heerlijke eerste paasdag!

xoxo


vertalingen via; vertalen.nl

donderdag 21 april 2011

Eindstunt

Zoals de meeste weten zit ik in het laatste jaar, een daar hoort natuurlijk een eindstunt bij! Alleen bij ons op school, gaat het meestal net iets anders dan op andere scholen. De leerlingen van de 4e klassen weten namelijk niet wat we gaan doen, behalve degene die in de commissie zitten. Jeuj wat leuk *not*. Nu zat ik natuurlijk niet in de commissie, omdat ik dat niet wilde (al die extra tijd na school, hehe).
En ja, vandaag was dus dé grote dag! We moesten om 12.15 aanwezig zijn in een jongerencentrum bij ons in de buurt. Daar kregen we dus een dans/comedy optreden te zien van een uur, dat was opzich wel grappig. Meteen daarna moesten we door naar school, daar gingen we nog even gezellig met een grote groep door de school heen fietsen, waarbij de 1e en 2e jaars bijna door ons werden aangereden. Ik moet zeggen, de school fietste heerlijk! Haha. Daarna moesten we naar een lokaal, daar kreeg iedere klas een paar leraren, en het was de bedoeling om die aan te kleden met allerlei verkleed spullen etc. Schminken hoorde daar natuurlijk ook bij! Nadat alle leraren waren aangekleed en opgemaakt gingen we naar buiten toe, want daar moesten ze natuurlijk de kleding showen! Later gingen we een hindernis ding doen, op zo'n (groot) opblaaskussen hindernis gebeuren. Je kon ook strijden tegen een leraar.
Het was ontzettend heet! En op een gegeven moment werd het een beetje saai, maar ik vond het heel gezellig met mijn vriendinnen! En natuurlijk ook met (sommige) leraren!
Zo, ook weer gehad. nu nog één weekje school en dan blokken voor de examens, na de vakantie eindelijk het grote examen en dan vrij! Parijs reis! en de spannende uitslag + een week later diploma uitreiking wanneer ik ook 16 wordt!
Helaas was het geen stunt waar de 1e, 2e en 3e jaars bij betrokken waren en die we mochten nat gooien etc. (oké wel een beetje door dat fietsen natuurlijk maarja) want dat is wat ik een eindstunt noem! Maar helaas.

Morgen heerlijk vrij i.v.m. goede vrijdag, maar mijn waarschijnlijk nieuwe werk heeft gevraagd of ik kan werken van 10.00 - 17.00 dat heb ik maar gedaan, want ik verdien lekker veel. Zaterdag ook weer werken van 10.00 - 17.00 en dan zondag en maandag lekker vrij! Heerlijk!

xoxo

zondag 17 april 2011

Bloemencorso

Ik woon in de bollenstreek, en waar staat de bollenstreek bekend om? Juist, bloemen! (en het keukenhof) En dan vooral tulpen, narcissen en hyacinten. In de tijd van de lente staan alle velden helemaal vol! En dat trekt natuurlijk super veel toeristen. En dan vooral Japanners en Chinezen, echt bussen vol! Deze bussen gaan meestal ook naar de Keukenhof toe. En rond een bepaalde tijd hebben wij dan ook de traditionele bloemencorso. Dit jaar was het de 64ste editie. Hij begint op vrijdagavond, en stopt dan ergens. De dag erna gaat hij om 08.30 verder waar hij was gestopt en zaterdagavond komt hij dan op de eindbestemming aan. Vrijdagavond ben ik wezen kijken, dit was mijn allereerste keer dat ik hem 's avonds zag, want bij ons komt hij altijd overdag. Maar de dag erna ging ik nog een keer, omdat er kennissen langs kwamen die hem ook wilde zien.
Helaas liep niet alles zoals gepland. Hij zou rond kwart over 3 zijn op de plek waar wij stonden, maar om kwart over 4 was hij er nog steeds niet. We werden het wel een beetje zat, dus we liepen hem tegemoet. Daar kwamen we erachter waarom het zolang duurde. Er was een wagen kapot, en er was nog iets.. Alle Japanners, Chinezen en andere buitenlanders gingen op de weg staan om even snel op de foto te gaan met een wagen, zo gek was het dus niet dat het zo lang duurde. Op een gegeven moment kwam er zelfs security! Zo heb ik de bloemencorso die ik ieder jaar wel bekijk nog nooit meegemaakt!
Het was wel leuk, het thema was musicals, dus er kwamen musicals zoals de lion king, mary poppins, wicked (nieuwe musical die nog niet begonnen is), the sound of music en nog vele andere! Alleen zat het weer niet echt mee, en was het lange wachten niet leuk natuurlijk! Helaas.. volgend jaar beter!

xoxo

dinsdag 12 april 2011

Pff.

Wow, het is alweer bijna een week geleden dat ik een bericht heb gepost!
Reden? Nee heb ik eigenlijk niet, ik heb het niet super druk zoals eerder, ik heb genoeg tijd om te schrijven, maar inspiratie.. dat ontbreekt. Ik heb geen idee waar ik over moet schrijven. Ik kan wel weer beginnen over school, maar dat weten jullie nu wel al, ik kan ook beginnen over vriendschap, maar ook daar heb ik al een paar keer over geschreven.
Ik ga vanaf nu opletten op dingen die in het dagelijks leven gebeuren, waar ik over kan schrijven.
En ik begin NU. Het is nu niet zo dat ik iedere dag iets ga posten, want dat red ik echt niet!
En de volgende post kan best over een paar dagen pas zijn..
Bedankt voor het begrip

xoxo

woensdag 6 april 2011

Intakegesprek


(goh, lekker zakelijk plaatje)

Twee weken geleden kreeg ik een brief van mijn nieuwe school, op dinsdag 5 april zou ik om 15:00u. een intake gesprek hebben op de school van mijn keuze. Juist, dat was gisteren.
Gisteren tussen 14.47u. zat ik op de fiets, en kwam daar aan rond 14.51u. mijn haar zat helemaal door de war, door die enorme (tegen)wind. Natuurlijk was ik veelste vroeg, zoals bijna altijd. Want ik háát het om te laat te komen (en ik háát het ook als iemand anders te laat is). Maargoed, ik ging de school binnen, daar kwam een meneer naar mij toe, die vroeg of ik voor de intake was, hij nam me mee naar het nieuwere gebouwtje, omdat ik daar mijn gesprek zou hebben. Hij herkende mij nog van de open avond, en uiteraard had ik dat al opgemerkt, aangezien ik altijd weet wie ik wanneer heb gezien, oke niet altijd precies. Na een paar minuutjes te hebben gewacht kon ik naar binnen, en sprak ik met een hele aardige mevrouw. Van haar zou ik waarschijnlijk ook les gaan krijgen - maar dat weet ik niet zeker-. Als eerst gingen we mijn niveau van de toets die ik eerder had gedaan bespreken. 2F is een redelijk niveau voor het MBO. Voor rekenen en lezen had ik 1F, oke voor rekenen had ik het verwacht, want dat is niet wat je noemt mijn beste vak, maar van lezen; nee, had ik niet verwacht. Maar gelukkig was het niet erg en kon ik mezelf omhoog werken vertelde ze me, en als het even moet met ondersteuning. Gelukkig was mijn spellingstoets wel goed; 3F. Daar was ik erg blij mee! Al zit ik helemaal niet in over de 1F want, volgens haar zou ik het makkelijk gaan redden (aangezien mijn cijfers van nu).Verder hebben we gesproken over de verschillende dingen en vond ze dat ik de eigenschappen van het beroep erg goed wist. Het was dus een positief en heel goed gesprek, en binnen ruim een kwartier stond ik weer buiten; ik was aangenomen en blij dat ik ben! Yes, het staat vast, ik ben ingeschreven op het mbo!
Nu alleen mijn examens nog (maar daar ben ik niet bang voor)

xoxo