Translate my blog!

dinsdag 27 september 2011

Blogaward!

Tumblr_liugj2df1z1qgvuvuo1_400_large

Jazeker! Ik heb weer een blogaward in ontvangst mogen nemen! En deze keer van Chloe van de blog 'Sweetbeauty' Ontzettend bedankt hiervoor!

De regeltjes:
- bedank en link degene die jou heeft genomineerd.
- Schrijf 7 random dingen over jezelf.
- Verspreid de liefde naar 15 andere bloggers.

7 random dingen over mijzelf.

- Ik ben dit jaar begonnen met de opleiding Pedagogisch Medewerker niveau 3 (nog niet bekent natuurlijk, hihi :P)
- Ik hou heeel erg van foto's maken! En dan ook echt van alles! Mijn vriendinnen werden tijdens Parijs of andere uitjes gek! Ik maakte van alles foto's!
- Ik ben altijd een verlegen meisje geweest, en ben sinds 2 -3 jaar bezig met daar van af te komen, en ik moet zeggen, het lukt aardig! Met behulp van achter de kassa staan, en gewoon mezelf zijn, kom ik aardig ver (zoals begin dit schooljaar!)
- Ik heb een heeele lieve hond van bijna 12 jaar oud! Hij is echt een schat! Heerlijk om dingen tegen hem te vertellen!
- Ik vind het ontzettend leuk om te bloggen en jullie reacties te krijgen! (helaas heb ik de laatste tijd heeel weinig tijd :().
- Ik heb een hele rare gewoonte; als ik tijdens het kauwen aan de ene kant 3 keer kauw, moet ik dat aan de andere kant ook doen! Anders voelt het niet goed. Net zoals op mijn ene wang een koud washandje, moet dat bij mijn andere wang ook. Anders is het niet in evenwicht. Komt dat iemand bekent voor?? Misschien?? Hihi.
- Ik ben altijd heel geordend, en wil altijd alles bij elkaar en goed geregeld hebben (a)

Geef 15 andere bloggers de award.
Ik vind het altijd heel moeilijk om andere te kiezen! Aangezien vele hem al hebben gehad, en ik hem iedereen gun! Dus als jij mij volgt (of niet!) mag je hem gewoon overnemen! En maak er wat leuks van!

xoxo

maandag 19 september 2011

Pedagogisch wattes?

Tumblr_lnvfhgsd3k1qdc4sw_large

Zoals ik al eerder verteld heb, doe ik de opleiding Pedagogisch Medewerker niveau 3. Nu kreeg ik een vraag over wat voor lessen ik nu precies heb. Dat ga ik jullie kort vertellen in deze post!
Allereerst;

Gk A: dit is de afkorting voor Gezondheidskunde A, hierbij leren we alle theorie die met dit onderwerp, en wat onderwerpen er omheen te maken hebben. Het kan gaan over welzijn t/m persoonlijke verzorging etc.
Gk B: dit is de afkorting voor Gezondheidskunde B, hierbij leren we aan de hand van de theorie van A praktijk dingen! We gaan bijv. luiers van baby's (poppen) verschonen en andere dingen die je kunt doen in de praktijk op school. Aangezien we nog geen stage lopen!
DG
: dit is de afkorting voor Doelgroepen en Werkvelden, hierbij leren we theorie over verschillende doelgroepen, en welke kenmerken/fases daarbij horen.
SAWERK: dit vak hoort bij DG, en als ik het goed heb is dit de afkorting van Sociaal Agogisch werk. Als we bij DG het onderwerp baby's behandelen, gaan we daar in deze lessen mee verder, en in welke instellingen je dan kunt werken met bijv. baby's.
Ned: deze lijkt me vanzelfsprekend; Nederlands. Deze lessen vielen vorige week uit. Maar het zal niet heel bijzonder zijn.
Rek: deze lijkt me net als Nederlands vanzelfsprekend. Namelijk; rekenen. En ja, het is basisschool rekenen, ik heb op de vrijdag 4(!) uur rekenen, aangezien ik bijles moet! Maargoed, ook hierover niet veel te vertellen!
BBP: oké hiervan ben ik de betekenis even kwijt! Maar het is te vergelijken met mentoruur.
SLB: dit is de afkorting van Studie Loopbaan Begeleider. Kort gezegd: Mentor. Ook een soort van mentor uur dus!
WAB: Werken aan Beroepsprestaties. In dit uur kun je huiswerk maken, en wanneer de stages zijn begonnen kun je werken aan je beroepsprestaties voor je stage.
CV: Centrale verwarming? Nee hoor! Communicatieve Vaardigheden. Hierin leren we over communiceren, wat een belangrijk onderdeel is in onze samenleving (en in het beroep dat ik wil gaan doen). Het zijn eigenlijk leuke lessen, waarin we ook wat praktijk dingen doen! (zoals spelletjes, -tenminste, de eerste les wel!)
THTEX: dit is de afkorting van Tekenen, Handvaardigheid en Textiel. Juist, een creatief vak waarin je gaat tekenen, schilderen etc! Erg leuk!
DRAMA: spreekt voor zich. Ik vond de eerste les drama erg leuk! Het is vooral een doe-les, aangezien je heel veel doet! Echt een geweldig vak als je het mij vraagt! (+ geen huiswerk!)
WABREN: ook een soort huiswerk uur voor Rekenen en Nederlands. Ik krijg in deze uren dus eigenlijk extra reken bijles.

Dit waren mijn vakken! Het zijn allemaal blokuren, van 45 minuten per uur. Dus intotaal heb ik 1,5 les als ik een blokuur heb! Ik heb het trouwens nog steeds naar mijn zin! En het is onwijs gezellig, ik heb een lekker rooster en echt geweldige leraren!

Hebben jullie nog vragen over mijn opleiding? Wees zo vrij om ze te stellen!

xoxo

woensdag 14 september 2011

Hoe gaat het nu..

Tumblr_lq9ej4r7xg1qd0axvo1_500_large
Het is alweer een tijdje geleden dat ik gepost heb. Shame on me :$ Maarr daar heb ik natuurlijk al mijn redenen voor! Ik wilde eigenlijk al eerder een berichtje posten, maar wegens gebrek aan tijd door de start van mijn nieuwe opleiding.
Maargoed, vorige week ben ik dus gestart. We hadden eerst een introdutieweek (thema; sprookejs) die begon op dinsdag, we maakte een beetje kennis met onze klas, en kregen een beetje alle zakelijke dingen te horen, en kregen het programma van de rest van de week. Op woensdag gingen we met 3e jaars kennismakingsspelletjes spelen, deze waren erg grappig! Daarbij kwam een speurtocht door onze school (die ó zo groot is *not dus*) Later kregen we van een 3e jaars te horen dat die speurtocht móest. We mochten eerder weg (altijd beter!) Op donderdag begonnen we pas om 13.00, we begonnen met het maken van t-shirts voor de playbackshow van de volgende avond. Na een pauze begonnen we aan het dansje en het oefenen. Dit deden we tot ongeveer 17.00, daarna hebben we met z'n alle ge-bbqt (of hoe je dat ook mag schrijven!). Na de bbq gingen we op pad met groepjes; vossenjacht. Hierbij kwamen allemaal vragen en spelletjes aan bod, je zult misschien denken; dat is toch voor kinderen? Net als een playbackshow. Maar aangezien mijn opleiding gericht is op kinderen, en die van de 3e jaars dus ook, moesten ze het organiseren voor kleinere kinderen, omdat je, je moet kunnen inleven! We eindigde bij een kampvuur, en rond 11 uur mochten we naar huis! Vrijdag begonnen we op het strand met spelletjes, aten we een patatje tussen de middag, daarna deden we leukere spelletjes, en mochten we wéér eerder weg! Aangezien wij allemaal erg moe waren! 's avonds moesten we aanwezig zijn in eentrum in ons dorp, voor de playbackshow en het sprookjesbal. Bij de playback show moest ons groepje als eerst. Wij hadden k3 - bij de politie. Ohyeaah! haha. Als laatste was er een gelijk stand tussen ons groepje en een ander groepje. En guess who was the winner? Nadat we het nog een keer moesten doen dan.. juist! Mijn groepje! Haha. Echt grappig! We hadden de grootste lol, ook tijdens het sprookjesbal! Ik was als doornroosje, dit duurde tot 24.00.
22579311_crwjy428_c_large
Het was een geweldige introductie week, en ik heb werkelijk een ontzettend leuke klas! Afgelopen maandag begonnen dan wel echt de lessen! Gelukkig is dit allemaal nog kennismaken met de vakken, en leraren! En de leraren die ik tot nu toe heb zijn allemaal heel leuk! Ik vind zelf dat deze post een beetje lang wordt, en misschien voor jullie wat saai om te lezen wat niet mijn bedoeling was! En ik zal jullie beloven over een paar dagen (wanneer deze week voorbij is) te vertellen over de lessen die ik krijg (: (even kort, hihi) Aangezien dit veel andere lessen zijn dan op de middelbare school!

Zijn jullie alweer een beetje gewend op school? Of misschien je nieuwe school?

xoxo

maandag 5 september 2011

New start

Chill-out-slut4-21_large
Morgen is het dan zo ver. Om 8.45 moet ik op mijn nieuwe school aanwezig zijn. Eindelijk! Na 15 lange weken thuis te hebben gezeten, te hebben gewerkt, en gewoon niks gedaan te hebben mag ik weer naar school toe! En het klinkt voor sommige van jullie misschien heel raar, maar ik heb er zin in! Hoewel sommige alweer een paar weken naar school zijn ga ik dus morgen beginnen! Ik zal jullie wat vertellen over de opleiding die ik ga doen.
Afgelopen jaar heb ik het vmbo-k afgerond. Daarmee kon ik doorstromen naar niveau 3 op het mbo (of zelfs 4). Dit jaar ga ik dus beginnen op het mbo, de opleiding; Pedagogisch Medewerker Kinderopvang. Dat houd in dat ik later in een kinderopvang kan gaan werken, op een peuterspeelzaal of een buitenschoolse opvang! Ik heb er ontzettend veel zin in, mede omdat ik nu natuurlijk begin met een opleiding wat ik later echt wil gaan doen! Plus, ik heb nu ook mede-klasgenoten die precies hetzelfde willen!
Morgen staat er als eerste een ICT-workshop op het programma. Waarschijnlijk gaan we daar alle online dingen activeren etc. Verder krijgen we uitleg over sport op maat, de introductieweek (+ het programma daarvan) en is het natuurlijk kennismaken met elkaar!
Ik ken maar 2 mensen die waarschijnlijk bij mij in de klas komen, dat zijn namelijk oud-klasgenootjes van mij! Ik ken verder wel wat mensen die een andere opleiding gaan doen op dezelfde school, maar verder ken ik niemand! Wel lekker, een nieuwe start, een nieuw schooljaar, nieuwe vrienden en nieuwe leraren!
Helaas voor jullie, wordt het voor mij waarschijnlijk hard werken, waardoor ik weinig tijd heb voor het bloggen! Maar ik zal zekerweten mijn best doen! En natuurlijk blijf ik jullie altijd volgen! (: natuurlijk krijgen jullie tussendoor een update over mijn schooltijd, als jullie dat tenminste willen..

Wish me luck tomorrow!
Het meest benieuwd ben ik toch wel naar mijn klas!
Degene die vandaag weer begonnen zijn, en natuurlijk ook de rest! Heel veel succes met school allemaal! We gaan er weer een goed jaar van maken! Haha.

Oké nog even één liedje. Dit liedje vind ik op dit moment best wel grappig! Ook omdat ik er met mijn oefenles Zumba, op ge-zumbaa't heb! Haha
Don Omar ft. Pitbull & Lucenzo - Danza Kuduro


xoxo

donderdag 1 september 2011

Dankjewel!

Ik wil bij deze even iemand bedanken! En eigenlijk jullie allemaal! Maar Roelien wil ik in het bijzonder bedanken, zij is de beheerster is van Alisa Illustrations en heeft deze mooie tekening/bedankje voor mij gemaakt!



Ik wil verder ook de rest van mijn volgers bedanken voor de lieve en leuke reacties en het leuke volgen!
Sorry dat ik vandaag bij niet iedereen op de nieuwe post's heb gereageerd, bloglovin deed ontzettend raar! Dus morgen zal alles weer goed zijn (althans, dat hoop ik!)

xoxo