Translate my blog!

zondag 31 juli 2011

Vakantieee

Hngmattaaa_158386179_large

Foto; We heart it

We zijn alweer een week verder na mijn laatste post.. Shame on me! De afgelopen weken heb ik hard gewerkt, en dat is straks ook hopelijk te zien aan mijn saldo van mijn pinpas.. Maar nu heb ik dan eindelijk ook een beetje vankantie, ik heb nu twee weken vrij, want ik hoef pas de tweede week alleen op zondag te werken, en daarna worden het alleen maar af en toe een dagje.. Ook wel lekker denk!

6 September moet ik weer naar school toe (eerst maandag 5, maar mijn school heeft waarschijnlijk besloten dat het pas op dinsdag 6 september hoeft! haha)
Ik begin de eerste dag met het kennismaken met mijn klas, en mijn slb'er (studieloopbaanbegeleider) en we krijgen een ict-cursus, yaaay *not* maar wie weet, misschien is het wel leuk! En moeten we allerlei formulieren inleveren.
Daarna begint de 3-daagse introductie. We gaan op school en op buiten locaties leuke dingen doen, om elkaar nog beter te leren kennen! De eerste dag duurt niet zo lang, maar de tweede dag duurt tot 23.00 en de laatste tot 00.00/24.00! Ik ben zooo blij dat ik een paar minuten fietsen woon van mijn school, hihi!

Ik ga nu dus ook eindelijk een beetje van mijn vakantie genieten, dus dat wordt shoppen en leuke dagjes uit! Maar ergens heb ik ook alweer zin om naar school te gaan.. Eigenlijk best raar misschien, maar ik krijg een nieuwe klas. nieuwe leraren, nieuwe school, ik ben wel heel benieuwd! Vooral naar mijn klas!
Geniet van de rustige, saaie zondag (aangezien het zonnetje niet schijnt)

xoxo

zondag 24 juli 2011

The good old times


Foto: weheartit

In mijn vorige bericht had ik het over de regen, en wat ik daar vroeger bij dacht.. Helaas is het vandaag weer een regenachtige dag, en is er echt niks te doen! Op de radio hoor je dat er geen parkeerplaatsen meer te krijgen zijn bij Ikea en andere open winkels. Bij mijn vorige berichtje vroeg ik aan jullie wat jullie vroeger dachten of zeiden als het regende. Hierbij de uitspraken van verschillende lezers (en natuurlijk een beetje reclame ;));

Ik vind dat dit berichtje van Carina boven aan mag;Carina (Carina Schrijft): " Ik zei vroeger altijd dat me oma dan verdrietig was, omdat die al o verleden was! Dus ging ik haar in mijn hoofd altijd troosten"
Ik vond deze heel erg mooi, en ook wel een beetje emotioneel, vandaar dat ik deze even in de spotlight wil zetten..

Sommige reacties leken op elkaar, zo zijn er een heleboel die het over Engeltjes hadden..
Bente (Fashionlabel): "Ik dacht altij
d dat de Engeltjes moesten huilen omdat ze straf hadden gekregen van God"

Eva en Anna (Annaeva): "Mijn ouders vertelden mij altijd dat de Engeltjes plantjes water gaven en dat er daardoor regen was op aarde"

En er waren er ook een aantal over God;

Lupe (Fashion is Forever): "Ik dacht dat God weende of de Engeltjes de wolkjes uitknepen"

Cindy (Yours truly, Cindy): "Ik dacht altijd dat God dan verdrietig was als he
t regende"

Cylia (CYLIAAAA): "Ik dacht vroeger altijd dat God moest huilen :P"

En natuurlijk vergeten we ook niet de Elfjes;

Lulu (Silentstories): "Elfjes, Ik dacht altijd dat er hoog boven de wolken elfjes het weer regelde"

Die goede oude tijd, waar alles nog kon, iedereen om je lachte, en je, je niet schaamde.. Of je nou fantaseerde over engeltjes die moesten huilen, of Elfjes die het weer regelde of kleding droeg die helemaal niet bij elkaar paste.. Het kon gewoon allemaal..

Laten we hopen op mooi weer de komende weken! Want dit is helemaal niks.. :(

xoxo




maandag 18 juli 2011

"De reuzen doen het!"

Het lijkt wel of het nooit stopt! Er blijft maar regen komen (oké gisteren was het af en toe wel een tijdje droog en een zonnetje), en dan moet ik aan dingen denken die ik vroeger zei als het regende..
"De reuzen doen het!" dat was waar ik aan dacht als het regende, de reuzen gooide namelijk een teiltje water om (als het hard en lang regende), óf ze waren de plantjes aan het water geven (wanneer het minder hard regende) . Net zoals met onweer, wanneer het flitste maakte ze een foto, bij de donder waren ze hard aan het stampen of rennen. Bij sneeuw klopte ze hun kussens uit en bij een hele harde wind waren ze hun was aan het drogen, of hun haren aan het föhnen.
Oke, je zult nu wel denken; wtf? Maar het is wat ik vroeger altijd dacht, ik verzon en dan samen met mijn zus. En nu, een paar jaar later, moet ik bij regen altijd denken aan die reuzen die boven van alles aan het doen waren.

Hadden julie vroeger ook van die fantasieën over hoe regen, onweer, wind etc. werd veroorzaakt? Of andere leuke fantasieën? Laat ze hier achter, en misschien kan ik er een leuk berichtje over maken.. Die goede oude tijd!

xoxo

vrijdag 15 juli 2011

Tag: Top 10 award

Ik heb weer een tag ontvangen. En deze keer van Sharon van Polaroid Monday, heeel erg bedankt daarvoor! :D

Regels:
- Bedank de persoon van wie je de award hebt gekregen en de link naar hun blog.
- Zet de top 10 award foto op je blog
- Maak een lijst met je top 10 cosmetica
- Tag 10 andere bloggers

Mijn top 10 cosmetica (in willekeurige volgorde)
- Labello
- Etos volume mascara
- Essence Sun Club oogschaduw (02)
- Essence oogpotlood (bruin)- Essence multi dimension nagellak
- Anderelon Care & Repair
- Catrice Ultimate Laquer Nailpolish
- Dove deo Beauty Finish
- Nivea Soft
- HEMA Reinigingsmelk

Oké het zijn misschien niet allemaal cosmetica producten, maar ik gebruik nooit zoveel verschillende, dus vandaar dat ik er ook wat andere dingen bij heb gezet.

Nu moet ik 10 andere bloggers taggen, maar aangezien ik hem jullie allemaal gun, tag ik jou! Degene die hem nu leest!

xoxo



maandag 11 juli 2011

Lovely cupakes



Dit weekend heb ik cupcakes gebakken! En ooh wat waren ze lekker! Voor mijn verjaardag heb ik een soort cupcake factory gekregen, die kun je kopen bij een boekhandel, daar zitten 200 vormpjes bij en een boekje met twee recepten, en twee topping recepten, daarnaast staan er in dat boekje ook allemaal ideetjes om ze leuk in te pakken om cadeau te geven. Toen ik bij de primera was, zag ik ook het tijdschrift dat je op deze foto ziet. Easy Bakes cakes and puds. Het is wel een Engels tijdschrift, dus je moet wel Engels kunnen :)
Het recept van de cakejes op de voorkant heb ik gemaakt. En ga ik ook met jullie delen!
Wat heb je nodig? 175 gram witte basterd suiker
175 gram zachte, ongezouten boter
3 medium eieren, kapotgeslagen en geroerd (in elk geval dat de dooier kapot is)
1 theelepel vanille extract175 gram bloem1 theelepel bakpoeder
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 180 graden, en doe twaalf cake vormpjes in een bakblik voor 12 cupcakes. (je kunt ook gewoon zoner bakblik, maar dan gaan ze een eigen leven leiden)
- Doe de suiker en boter in een grote kom en mix het met een elektrische handmixer tot het licht en romig is. Doe de eieren erbij, steeds een klein beetje. Mix dat goed door elkaar en voeg dan 1 eetlepel bloem toe en voeg de vanille erbij.- Doe de rest van de bloem er nu ook bij, beetje bij beetje. Mix het beslag doet door elkaar.- Vul de cakevormpjes met het beslag, en bak ze in 18 - 20 minuten goudbruin.- Laat de cake'jes afkoelen op een taartrooster, ik heb dat gewoon in het bakblik gedaan xD

De botercreme
Ik heb niet de mix uit het boekje gebruikt, want wij hadden bij Cook&Co een mix voor botercreme gekocht. 1 kilo voor 5,99 geloof ik.
- 100 gram mix voor botercreme, 100 gram poedersuiker en 200 ml water of melk mengen met elkaar, dat in de koelkast zetten voor 45 minuten.
- Mix ondertussen 250 gram boter zacht en romig.- Wanneer de 45 minuten om zijn, meng je het mengsel beetje voor beetje bij de boter, en mix dat goed doorelkaar. Ik had er ook nog een klein theelepeltje vanille in gedaan, omdat het dan net iets lekkerder smaakte.
- Spuit met een spuitzak (ik had een handig hulpje daarvoor bij de Xenos) een mooi dingetje op de cupcake en versier hem. Bijvoorbeeld met marsepein, leuke versier dingen van dr. oetker.
Marsepein kun je tegenwoordig kopen bij de Jamin (bij ons dan) 250 gram voor 2,79, maar ook bij de Xenos, 250 gram voor 1,99.
Van de botercreme had ik de helft van het recept gebruikt, omdat we er niet zo heel veel op deden, en de helft al meeer dan genoeg was voor 14 cakejes.

De cakejes waren echt verrukkelijk! En zijn zeker voor herhaling vatbaar!
De toefjes (of wat dan ook) waren niet allemaal helemaal perfect. Maar voor de eerste keer zeker wel!

Houden jullie van bakken??

xoxo

zaterdag 9 juli 2011

Tag: Sunshine award

Tumblr_lnx2bsx5ep1qmxt50o1_500_large

Ik ben getagd door Yanou van Nailpolishtheluxe. En bij deze: heel erg bedankt daarvoor!

De regels van deze tag zijn als volgt:
- Bedank de persoon van wie je deze tag hebt gekregen.

- Schrijf een artikel hierover.

- Beantwoord de volgende vragen.

- Tag 10 personen van wie je vindt dat ze het echt verdienen, en vertel ze dit.

Tumblr_lo1xyq3zhv1qc0khfo1_500_large

1. Favoriete kleur: Tegenwoordig heb ik geen favoriete kleur meer. Vroeger was het ook iedere dag anders, hoewel het een lange tijd roze was, alles moest toen roze zijn! Wel vind ik alle kleuren die een beetje licht, pastel zijn erg mooi!

2. Favoriete huisdier: Hond. Dat staat echt duidelijk vast, hoewel een konijn ook wel leuk is! Maar als ik dan tussen die twee moet kiezen, wordt het zeker een hond. Waarom? Omdat ik vind dat honden dingen aanvoelen, wanneer ik verdrietig ben, komt hij me troosten, en ja.. dat is echt waar! Het is m'n beste, oude (11 jaar) vriendje.

3. Favoriete nummer: Ik zat bij Yanou dat iedereen iets anders had, een nummer van 1,2,3 en een liedje. Zij heeft het allebei gedaan, dus doe ik dat lekker ook! Mijn favoriete nummer, nummer is 8, geen idee waarom. Maar iets in mij zegt dat nummer 8 geluk brengt? Mijn favoriete liedje is erg lastig te zeggen! Ik heb zoveel leuke liedjes, en de ene keer draai ik het ene liedje zo vaak als ik kan, en de andere keer is het weer een heel ander liedje. Wel een liedje dat ik eigenlijk nog steeds wel leuk vind; I do van Colbie Caillat.

U83if_large

4. Welke parfum draag je vaak: Eigelijk draag ik niet zo vaak parfum, eigenlijk alleen als ik ergens heen ga (bijv. bij een feest, of uitgaan en bij dansen deed ik het ook altijd) en dar komt eigenlijk omdat mijn vader er super allergisch is, als je het een keer op spuit ruik je het ook constant in het huis.. Het geurtje wat ik dan af en toe draag is van Replay. Ik weet alleen niet precies welke.

5. Is er iets dat je altijd draagt en dat echt bij je past: mijn pandora armband, ik heb iedere dag mijn pandora armband om, zonder voel ik me echt super kaal! Daarnaast heb ik ook nog twee kleine zilveren armbandjes die ik ook niet kan missen, en ik denk dat daar nog een derde bij komt!

6. Wat is je passie: Pff die vind ik moeilijk! Ik heb werkelijk geen idee! Ik vind veel dingen leuk, zoals fotograferen, al ben ik daar nou niet heel goed in, en heb ik ook helemaal geen goede camera! Sommige zeggen dat ik heel goed met kinderen om kan gaan en een rustgevend gevoel bij ze overbreng, het is wel iets wat ik later wil gaan doen; met kinderen werken, maar of het echt m'n passie is??

Tumblr_liix0nemvm1qha7b4o1_400_large

7. Cadeaus, geven of krijgen: Eigenlijk allebei wel, ik vind het altijd erg leuk om cadeautjes te kopen voor andere, omdat ik dan altijd helemaal een idee heb hoe en wat, en het inpakken ervan vind ik ook heel erg leuk! Maar natuurlijk is het ook leuk om zelf cadeautjes te kijken, ik ben altijd heel nieuwsgierig over wat erin zit! Maar dat heeft iedereen wel denk.

8. Wat is de laatste oogschaduw die je gebruikt hebt: Vanochtend: essence sun club, het is een palet met verschillende kleuren erin, die combineer ik dan altijd, ook nog een beetje met een normale lichte kleur die niet in het palet zit.

9. Favoriete dag van de week: Ook een lastige, ik zou kunnen zeggen vrijdag, omdat je dan weekend hebt, ik zou kunnen zeggen zaterdag omdat je dan niet naar school hoeft, maar misschien moet je wel werken? En ik zou kunnen zeggen zondag, omdat je dan niks hoeft te doen.. maar wat nou als het vakantie is? Dan kan het iedere dag! Haha. Ik vind woensdag de leukste dag, omdat je dan lekker in het midden van de werk/schoolweek bent.

Tumblr_lngboe52vf1qf7ikto1_500_large

10. Draag je nu nagellak: Nee, eigenlijk niet, geen zin in ofzo? Misschien dat ik ze vanavond nog eventjes in een leuk kleurtje lak! M'n teennagels zijn wel gelakt, afwisselend grijs en turquoise. Ziet er wel heel leuk uit!


Nu 10 andere mensen, maar dat vind ik heel erg lastig, dus als je dit leest, voel je vrij! Neem hem over :D

xoxo



pps. De foto's zijn van weheartit

maandag 4 juli 2011

Mailvriendin

Allereerst wil ik iedereen bedanken voor de lieve felicitaties en berichtjes! Dus: Dankjulliewel! Hihi.

En dan, ik heb ongeveer anderhalf jaar (iets korter) een mailvriendin, en daar heb ik een kort gedichtje over gemaakt;

Het is bijzonder.
Hoe mensen die ver van elkaar wonen,
vrienden kunnen worden.

Na een aantal mailtjes al een klik hebben,
en elkaar een vertrouwd gevoel geven.

Meteen dingen verteld,
die je aan andere niet durft te vertellen,

En pas anderhalf jaar mailt,
maar het lijkt alsof je elkaar al langer kent.

Dat is wat ik noem,
Een bijzondere vriendschap!

~Einde~

Ik heb al zoveel dingen met haar gedeeld, het lijkt alsof ik haar al jaren ken.
Deze vakantie willen we waarschijnlijk gaan meeten, aangezien we andere vakanties daar geen tijd voor hadden.

Heeft een van jullie ook een mailvriendin? Of is dat tegenwoordig niet meer zo?

xoxo



Pps. De tekening heb ik gemaakt.